Τοπικά Προϊόντα

Από τα πιο γνωστά προϊόντα των Φούρνων είναι το μοναδικό σε γεύση και άρωμα θυμαρίσιο μέλι. Επίσης, το ντόπιο κατσικίσιο τυρί, η μυζήθρα και το αλμυρό, τα αρωματικά βότανα, καθώς βέβαια και τα ολόφρεσκα ψάρια και αστακοί που στο νησί συναντώνται άφθονα.

Περιορισμένη αλλά ικανοποιητική είναι η κτηνοτροφία του νησιού, η οποία το Πάσχα εφοδιάζει όλους τους κατοίκους με το παραδοσιακό κατσικάκι.

Παραδοσιακή κουζίνα

Στους Φούρνους, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, η κουζίνα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως η θρησκεία, η τοπική παραγωγή, οι εποχές του χρόνου, η τοποθεσία, οι παραδόσεις και οι συνήθειες των κατοίκων. Έτσι στους Φούρνους κυριαρχεί το ψάρι. Παρόλα αυτά όμως δεν λείπουν και τα γαλακτοκομικά και τα αμνοερίφια από τις οικογένειες που ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Παλαιότερα η προετοιμασία των παραδοσιακών φαγητών πριν από τις μεγάλες γιορτές γινόταν από όλες τις γυναίκες μαζί σε ένα κοινό σπίτι ή στους φούρνους του χωριού. Εκεί η διαδικασία προετοιμασίας έπαιρνε τη μορφή τελετής και γιορτής αφού οι γυναίκες τραγουδούσανε, χορεύανε και καλαμπούριζαν.

Μερικά από τα παραδοσιακά εδέσματα που μπορεί κάθε επισκέπτης να δοκιμάσει στο νησί είναι το γεμιστό κατσικάκι, παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό, τους «καριβόλους» (σαλιγκάρια), φαβατοπιτάκια, τα «κουκουμάβλα» (ψωμί με αλάτι και λάδι), όσπρια παντρεμένα (ρύζι με φασόλια, ρεβίθια και φακές), ψάρια μαρινάτα, τηγανιά και πολλά άλλα.

Το νησί έχει επίσης παράδοση στα γλυκά όπως το γλυκό κυδώνι, τα «φοινίκια» (κουλουράκια) και η «γριά» (πίτα που περιχύνεται με μέλι ή ζάχαρη ή τυρί).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

83400 ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΟΡΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

τ. (+30) 22750 51250

κ. (+30) 698 986 4367

κ. (+30) 698 362 5532

info@archipelagoshotel.gr

 

Προσοχή!

Αγαπητή πελάτες, προκαταβολές ή πληρωμές για τις κρατήσεις θα γίνονται ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

coop-rooms

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΟ ΝΗΣΙ Τοπικά Προϊόντα